Vlaams jeugdcriterium - fase 1

Op zondag 21 november werd de 1e fase van het Vlaams Jeugdcriterium georganiseerd in Lille. Onze club werd vertegenwoordigt door Nore en Kamiel. Kamiel speelde in de reeks miniemen 1e jaar jongens (totaal 14 inschrijvingen) poule B. In de poule kon hij 1 van zijn 6 matchen winnen. Hierdoor eindigde hij op een 6e plaats en mocht hij, in een play-off, nog spelen voor plaats 9 tot 12. In deze play-off kon Kamiel opnieuw 1 wedstrijd van de 2 winnen. Een 11e plaats op deze 1e fase is prima zo, want we mogen niet vergeten dat hij nog maar 1,5 jaar tafeltennis speelt. ... ... Zijn harde werk en inzet op training zal op termijn zeker de nodige positieve resultaten met zich meebrengen, te beginnen bij de 2e fase in januari.
Nore mocht aantreden in een poule meisjes preminiemen 1e jaar en meisjes miniemen 1e jaar. Deze 2 categorieën werden samengevoegd, aangezien elk er respectievelijk maar 3 (PM1) en 4 (M1) inschrijvingen waren. Op het einde van de dag werd deze poule opnieuw gesplitst voor het toekennen van de punten.
Nore begon goed aan haar poule en won vlot 4 van haar 6 wedstrijden. Enkel Stien (die ze op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen nog won) en Nore Colla (provinciaal trainingsgenoot en echt een goede tegenstander) kon ze niet winnen. Toch eindigde Nore in de totale poule op een 2e plaats. In het eindresultaat bij de preminiemen meisjes behaalde ze eveneens de 2e plaats.
We mogen spreken van een geslaagde 1e fase en het is uitkijken naar de 2e fase!