Verrassing van formaat in de 2de week!

Na een mooie start vorige week traden al onze ploegen dit weekend opnieuw aan in de provinciale tafeltenniscompetitie. We mogen terecht fier zijn op de prestatie van onze jongens én meisjes.
De A-ploeg ontving zaterdag thuis Hasselt United. Op papier voor onze jongens Jona, Olivier P, Olivier V en Luc een onmogelijke opdracht, nl. C6, C6, D2 en D4. Er is echter een Engels gezegde: “ It ain’t over till the fat lady sings!” Die leuze werd al vroeg waarheid, want onze jongens namen een verschroeiende start! Het werd dan ook snel 7-1 in hun voordeel. Met het gezegde in het achterhoofd, werd het nog even spannend, maar bij een 8-4 stand bracht ouderdomsdeken (64 jaar!!) Luc de geruststellende 9-4 op het bord. De uiteindelijke 10-6 eindstand mag dan ook een sterke prestatie worden genoemd!
De B-ploeg (Jan T, Jan C, Bram en Vital) ging op bezoek bij Diepenbeek. De jongens besloten om hun prestatie van week 1 te herhalen. Hun tegenstander wist van geen hout pijlen maken en werden aan de kant gezet met 15-1. De kloof tussen 3e en 4e provinciale is duidelijk erg groot. Laat ons hopen dat de B-ploeg deze resultaten kan blijven neerzetten.
Onze jeugd + 12 (Bob, Axl en Siebe) kregen thuis Schulen op bezoek. Helaas was er een forfait bij de bezoekers, waardoor de wedstrijd heel snel in het voordeel van onze jongens werd beslecht. Slechts 1 viersetter gespeeld, de rest allemaal in driesetters … dan ben je de terechte winnaar: 9-0 winst, proficiat!
De jeugd -12 (Nore, Lisa en Elien) maakten de ‘verre’ verplaatsing naar Bree! Na hun winst tegen – uhm Bree? – vorige week, was het vertrouwen in een goede afloop groot. Deze ploeg bleek toch wat sterker dan de jongens die ons vorige week een bezoekje brachten, alhoewel … Bij momenten lieten onze meisjes zien dat ze enorme progressie geboekt hebben t.o.v. vorig seizoen. Lisa speelde erg sterk, maar moest steeds de duimen leggen in drie sets. Elien kende een moeilijke start, maar kon op het einde toch knappe punten bij elkaar sprokkelen. Nore – tot slot – speelde ook prima. Als die netbal niet viel bij een 11-10 stand, had ze een opnieuw een match kunnen winnen. Het zijn soms de details die het verschil maken. Toch knap dat ze haar allereerste set tegen een E6 heeft kunnen winnen! Kortom, 0-9 verlies, maar cijfers zeggen niet alles. Bovendien blijft de mentaliteit van onze kleine kapoenen voorbeeldig “winnen is leuk, deelnemen is belangrijker!”