Het Bestuur van de Vlaamse Tafeltennisliga heeft op 19 oktober besloten om alle competitiewedstrijden en tornooien te annuleren. Dit tot minstens 15 november. Op 14 november zal dit bestuur opnieuw samenkomen om de situatie te evalueren.

Of er na dit weekend nog gespeeld wordt is niet 100% zeker. Als we de avondklok moeten respecteren, vrees ik dat spelen niet meer mogelijk zal zijn de komende maand. Afwachten wat de VTTL zal beslissen. Gelukkig kon er dit weekend wel nog gespeeld worden. Zo speelde onze A ploeg (Jona, Olivier P, Stijn en Luc) thuis tegen Hasselt (D2, D6, D6, E4). Hoewel de vorm nog niet bij iedereen goed zit, werd er op karakter en inzet toch gewonnen. Alle vier konden ze elk 3 matchen winnen, een knappe 12-4 overwinning en een gedeelde 2e plaats!

Zaterdagavond ontving de A-ploeg - Olivier P, Olivier V, Luc en Stijn - Alken (D6, D6, D6, E0). Op papier gemakkelijk, maar aan de tafel bleek dit een stuk moeilijker dan gedacht! Gelukkig zit Olivier V in supervorm en won hij al zijn wedstrijden. Olivier P - nota bene de trainer van zijn tegenstander - had het moeilijk (te goede training gegeven misschien?) om zijn wedstrijden te winnen. Op karakter toch 2 winstmatchen. Luc speelde ook zijn wedstrijd en wist er eveneens 2 achter zijn naam te zetten. Voor Stijn blijft het zoeken naar de goede vorm.

De jongens van de A ploeg (Jona, Olivier V, Luc en Stijn) mochten op bezoek bij Diepenbeek (C6, D0, D2, D2). Het werd een gelijkopgaande wedstrijd. Tot 6-6 bleef de spanning te snijden, maar uiteindelijk trok Diepenbeek de lakens naar zich toe, 10-6 verlies. De B-ploeg had een vrije week. De jongens + 12 kregen thuis Sint-Truiden op bezoek. Axl en Siebe wonnen vlot hun 3 matchen, Victor moest enkel zijn meerdere erkennen in Fien, 2 matchen gewonnen... Ook prima gespeeld.

Een nieuwe week, maar eentje met gemengde gevoelens. De A-ploeg speelde uit in Bilzen (D4, D4, D6, D6). Hoewel het af en toe wat moeizaam verliep, konden onze jongens toch een knappe 14-2 overwinning in de  wacht slepen. 4 op 4 voor de Olivier’s en Jona, sterk jongens. Stijn had het opnieuw wat lastiger om in zijn ritme te komen, maar zoals eerder gezegd “wanneer de turbo in gang schiet” … Volgende week wacht opnieuw een serieuze test, want dan gaan ze op bezoek bij Diepenbeek. De B-ploeg ontving thuis Alken (D6, D6, D6, E0).

Na een mooie start vorige week traden al onze ploegen dit weekend opnieuw aan in de provinciale tafeltenniscompetitie. We mogen terecht fier zijn op de prestatie van onze jongens én meisjes.

EIN-DE-LIJK !!! En dat zeggen we niet zomaar!
Dit weekend is namelijk het nieuwe tafeltennisseizoen van start gegaan. Wat anders dan we gewoon zijn, maar we zijn toch blij om opnieuw die spanning te voelen van een echte wedstrijd.
Dat iedereen op onze club er nood aan had, was duidelijk … ALLE PLOEGEN hebben dit weekend gewonnen! “FAN-TAS-TISCH ! GE-WEL-DIG !” zou een zekere Eddy eens gezegd hebben.

De kalender voor het nieuwe tafeltennisseizoen is uit. Men kan deze nalezen op de vttl-site. De start van de competitie staat gepland in het weekend van de 11de en 12de september.

Door de Corona-crisis werd er beslist de competitie stil te leggen. De resterende wedstrijden na week 18 worden dus niet meer gespeeld. De A-ploeg eindigt hiermee op een mooie 4de plaats met 38 punten in 3de provinciale D. De B-ploeg eindigt op een voorlaatste plaats in 3de provinciale A met 22 punten en zakt zo volgend seizoen naar 4de provinciale. De cadetten eindigen de terugronde op een 6de plaats met 15 punten. De miniemen tenslotte eindigen hun terugronde ook op een 6de plaats.  

Voor de 2e keer op rij werd de A en B ploeg gewisseld. Na het hoopvolle gelijkspel vorige week trad de B ploeg aan tegen rechtstreekse concurrent Neerpelt. Aangezien er in de heenronde met 10-6 werd gewonnen, meenden we sterker voor de dag te komen met Stijn, Olivier V , Luc en Bram dan destijds met Jan T , Olivier P , Luc en Jan C. Helaas, het mocht niet baten. Ook Neerpelt had een gewijzigde ploegopstelling (D2,D2,D2,E4). Deze bleek te sterk voor onze jongens. Enkel Olivier V en Luc konden elk 2 wedstrijden winnen, toch goed gedaan.12-4 verlies.

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed