Vlaams jeugdcriterium fase 3

Voor de 3e fase van het Jeugdcriterium verplaatsten we ons zondag 27 maart naar het verre West-Vlaanderen bij gastclubs TTC Drive Oostende (miniemen jongens) en TTC Zandvoorde (preminiemen en miniemen meisjes). Dit betekende dat voor onze club Nore (preminiem meisje) en Lotte (miniem meisje) in Zandvoorde speelden, en Kamiel (miniem jongen) in Oostende. Kamiel mocht aantreden in poule van 8 spelers. In zijn poule wist hij 2 matchen te winnen. Dit hadden er zomaar 4 kunnen zijn, maar tegen Vince (NG - Deinze) en Jef (E6 -Lipalet) moest hij zich gewonnen geven in een spannende 5-setter. ... Toch een knappe 6e plaats. 
Lotte speelde in een poule van 5 spelers. Tegen Ella (C6 - Salamander) en Nore (D2 - Hoeselt) moest ze haar meerdere erkennen. Tegen Sofi (NG - Merelbeke) kon ze vlot winnen. Haar laatste wedstrijd tegen Lieze (NG - Wenduine) liep het iets minder goed. Een plotse aanval van hoofdpijn verloor ze haar 1e set. Na de peptalk van de coach herpakte ze zich knap en won ze de daaropvolgende 3 sets, 3-1 winst, knap! Zo eindigt Lotte op een mooie 3e plaats in haar poule. Nore speelde in een poule van 8 spelers (preminiemen 1e en 2e jaars samen). In haar 1e match tegen Ilke (NG - Zandvoorde) namen haar zenuwen de controle en maakte ze veel onnodige foutjes, maar door rustig te blijven kon ze de wedstrijd alsnog winnen met 3-2. Ze moest wel haar meerdere erkennen tegen Cato (D2 - Zandvoorde) en Temperance (D2 - Smash Dolfijn). Ook tegen Emma (NG - Geelse) kon ze geen vuist maken, nochtans vaak een strijd die beide kanten kan uitgaan. De overige 3 matchen wist ze wel te winnen. Nore eindigde aldus op een 4e plaats in de gemengde poule!
Enkel de eerste 8 uit de tussenstand worden uitgenodigd voor de finale in Leuven:
- Kamiel eindigt in een reeks van 24 op de 12e plaats met 3 punten
- Lotte eindigt in een reeks van 7 op de 4e plaats met 14 punten
- Nore eindigt in een reeks van 5 op de 2e plaats met 21 punten
In de clubrangschikking van 29 clubs staat Rijkel-Borgloon op een 8e plaats met 43 punten (dit zijn het totale aantal punten dat verzameld werd over de 3 fases).
Voor de finale in Leuven op zondag 22 mei zullen enkel Lotte en Nore aanwezig zijn om te vechten voor een plaatsje op het podium